MENU
*******************************************************
ZAKĄSKI
Galantyna z indyka w sosie cumberland
Szparagi w sosie cytrynowym
Gruszki faszerowane serem pleśniowym
Pstrąg wędzony z sosem koperkowym
* *
ZUPY
Serowa z grzankami i szynką
Krem szparagowy lub brokułowy
Krem pomidorowy z musem serowo-ziołowym
Krem paprykowo-marchwiowy
Cebulowa z grzankami i wiórkami serowymi
Rosół z ciastem naleśnikowym
Barszcz czerwony z krokietem gryczanym
* *
DANIA GŁÓWNE
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z żurawiną
Karczek w sosie z zielonym pieprzem
Pieczeń wieprzowa w sosie naturalnym
Cordon Bleu
Filet z kurczaka w jabłkach z cynamonem
Sola w migdałach
Medalion winny w śliwkach
Zraziki wołowe w sosie
Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami
Stek wieprzowy na miodzie i piwie
* *
DODATKI
Ziemniaki
Frytki
Dufinki
Ziemniaki w cząstkach
Kopytka
Ryż
Kasza
Zestaw surówek
Sałatka wiosenna
Bukiet warzyw gotowanych
* *
DESERY
Wariacja lodowa
Szarlotka na tafli waniliowej z gałką lodów
Torcik lodowy w pajęczynie
Gorące banany z sosem czekoladowym
Tiramisu
Panna Cotta
* *
PŁYTA ZIMNA
(STÓŁ STAROPOLSKI)
Sałatki: grecka, z kurczakiem, meksykańska, jarzynowa, brokułowa
Pomidory z mozarellą
Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
Śledź w śmietanie z jabłkiem
Śledź w oleju ogórkowo-paprykowym
Śledź w pomidorach z ziołami
Jaja faszerowane kawiorem
Pstrąg faszerowany na lustrze
Szynka, Pasztet, Kiełbasa wiejska, Boczek, Kaszanka, Kabanos
Śliwki z boczkiem
Zestaw przetworów marynowanych
Sosy: cumberland, czosnkowy, andaluzyjski, salsa, tatarski, gorczycowy
* *
DANIA GORĄCE
Skrzydełka pieczone
Potrawka drobiowa
Blanchet z zielonym groszkiem
Szaszłykowa mieszanka mięs
Udko z kury
Zupa Meksykańska
Zupa Gulaszowa
Flaczki po polsku
Bogracz
* * *
Przygotowujemy również indywidualne menu na życzenie Klienta.
*