MG BANKIET

0 787 986 722

mgbankiet@interia.pl




MENU


*******************************************************


ZAKĄSKI

Galantyna z indyka w sosie cumberland

Szparagi w sosie cytrynowym

Gruszki faszerowane serem pleśniowym

Pstrąg wędzony z sosem koperkowym



* *


ZUPY


Serowa z grzankami i szynką

Krem szparagowy lub brokułowy

Krem pomidorowy z musem serowo-ziołowym

Krem paprykowo-marchwiowy

Cebulowa z grzankami i wiórkami serowymi

Rosół z ciastem naleśnikowym

Barszcz czerwony z krokietem gryczanym


* *


DANIA GŁÓWNE


Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z żurawiną

Karczek w sosie z zielonym pieprzem

Pieczeń wieprzowa w sosie naturalnym

Cordon Bleu

Filet z kurczaka w jabłkach z cynamonem

Sola w migdałach

Medalion winny w śliwkach

Zraziki wołowe w sosie

Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami

Stek wieprzowy na miodzie i piwie


* *


DODATKI


Ziemniaki

Frytki

Dufinki

Ziemniaki w cząstkach

Kopytka

Ryż

Kasza

Zestaw surówek

Sałatka wiosenna

Bukiet warzyw gotowanych


* *


DESERY


Wariacja lodowa

Szarlotka na tafli waniliowej z gałką lodów

Torcik lodowy w pajęczynie

Gorące banany z sosem czekoladowym

Tiramisu

Panna Cotta


* *


PŁYTA ZIMNA
(STÓŁ STAROPOLSKI)



Sałatki: grecka, z kurczakiem, meksykańska, jarzynowa, brokułowa

Pomidory z mozarellą

Tymbaliki drobiowe i wieprzowe

Śledź w śmietanie z jabłkiem

Śledź w oleju ogórkowo-paprykowym

Śledź w pomidorach z ziołami

Jaja faszerowane kawiorem

Pstrąg faszerowany na lustrze

Szynka, Pasztet, Kiełbasa wiejska, Boczek, Kaszanka, Kabanos

Śliwki z boczkiem

Zestaw przetworów marynowanych

Sosy: cumberland, czosnkowy, andaluzyjski, salsa, tatarski, gorczycowy


* *


DANIA GORĄCE


Skrzydełka pieczone

Potrawka drobiowa

Blanchet z zielonym groszkiem

Szaszłykowa mieszanka mięs

Udko z kury

Zupa Meksykańska

Zupa Gulaszowa

Flaczki po polsku

Bogracz


* * *

Przygotowujemy również indywidualne menu na życzenie Klienta.


*